Kort nieuws: Beatrix onthult beelden

REGIO - Koningin Beatrix onthult in mei de twee beelden van haar ouders, Juliana en Bernhard, op Soestdijk. De bronzen beelden zijn gemaakt door kunstenaar Kees Verkade. Mocht paleis Soestdijk in de toekomst worden verkocht, dan verhuist het bronzen paar naar Paleis 't Loo in Apeldoorn.
* Het verbouwde Museum Flehite in Amersfoort opent volgende maand met een expositie van de schilder Mackenzie. Het museum sloot in maart 2007 haar deuren omdat er asbest werd gevonden. 16 mei gaat het museum weer open.
* Een man die in Bilthoven een mooie koop dacht te hebben gedaan kan een forse boete tegemoet zien. De 25-jarige man had voor een tientje een fiets gekocht van iemand op straat. Toen hij met de fiets op zijn rug naar huis reed werd hij aangehouden. De fiets is in beslag genomen en tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor heling.
* Twee18-jarige jongens in Amersfoort zijn aangehouden voor de overval in een woning in Huizen. Begin dit jaar werd een gezin in hun huis aan de Bovenmaatweg overvallen en met wapens bedreigd. De bende ging er vandoor met waardevolle spullen. Na een achtervolging werden al drie daders nog diezelfde nacht aangehouden. Na onderzoek werden nu twee Amerfoorters opgepakt.
* Burgemeester Van Vliet van Amersfoort heeft twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Dick en Anneke van Burgsteden kregen een lintje voor hun inzet bij de Amersfoortse IJsvereniging. Het echtpaar deelt de liefde voor de schaatssport én de vereniging, en is al 35 jaar actief.
* Het gaat niet goed met de akkervogel. Met name de populatie patrijzen, veldleeuweriken, en gorzen is sinds de jaren 60 met 90% gedaald. Dat meldt de Vogelbescherming in Zeist. Akkervogels moeten het hebben van natuurlijke akkerranden. Maar door de intensivering van de landbouw zijn de gewassen eenzijdig en wordt bij het oogsten bijna niets meer gemorst.
* Vanmorgen vroeg zijn in Baarn drie dronken vandalen aangehouden. De 17-jarige jongens hadden een spoor van vernieling aangericht door verkeersborden om te trekken. Op en rond de Torenlaan werden scheefgetrokken en verplaatste borden aangetroffen. Ze mogen de schade zelf betalen.
* Burgemeester Gerritsen van De Bilt heeft gisteren een vervelende man uit het gemeentehuis gezet. Het was een oude bekende. De man zou regelmatig ambtenaren lastigvallen en ook gemeentemedewerkers hebben bedreigd. Gisteravond probeerde hij de raadsvergadering te verstoren, waarop de burgemeester de politie inschakelde. De Biltenaar is met een zogenoemd lokaalverbod op straat gezet en de vergadering een half uur later begonnen.
* Internetwinkel Bol.com komt in Nederlandse handen. Het succesvolle bedrijf in Nieuwegein is overgenomen door investeerder Cyrte Investments. Voor welk bedrag willen de partijen niet kwijt. Cyrte is vooral actief in de media- en telecomsector, en beheerd o.a. het vermogen van John de Mol
* Op de Kamille in Eemnes is ingebroken in een woning. De dader werd snel achterhaald, omdat de man gewond was geraakt bij zijn bezoek. Het volgen van een bloedspoor leidde tot de aanhouding van de 17-jarige man op het Pijpestrootje.
* In Zeist is een 12-jarige fietser gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto. De jongen reed over de Constantijn Huygenslaan toen hij werd geschept.
* In Veenendaal is vannacht een dronken automobilist gepakt na een aanrijding. De 65-jarige man raakte op de Weverij een andere auto, die was gestopt omdat de man zo raar reed.
* Het treinverkeer tussen Utrecht en Woerden is dit weekend gestremd. ProRail werkt aan het spoor en daarom rijden er bussen. Hoogtepunt is een tunnel bij het Informatiecentrum Leidsche Rijn in Utrecht. Maandagochtend moet alles klaar zijn en rijden de treinen weer op tijd.
* Graaf van Lynden van Sandenburg is op 75-jarige leeftijd overleden. De graaf woonde in kasteel Sandenburg in Langbroek, gemeente Wijk bij Duurstede.
* Na de horeca heeft nu ook het bakkersvak de sterrenstatus geïntroduceerd. Het moet de kwaliteit en het imago van ambachtelijke bakkers ten goede komen. In de regio waren er sterren voor Verkerk in De Meern en Klok in Leusden.
* Ad van Heuven stopt als raadslid in Houten.Hij kiest voor zijn gezondheid en neemt op 12 mei afscheid,tot verdriet van zijn GroenLinks-fractie.
* Kersvers wethouder De Bondt moet de Utrechtse VVD aan meer raadszetels helpen. Tijdens de Algemene Vergadering werd De Bondt door de leden aangewezen als lijsttrekker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.