Douwe Egberts schrapt 165 banen

UTRECHT - De Utrechtse koffiemaker Douwe Egberts heeft last van de crisis en moet bezuinigen. Dat zei een woordvoerster van het bedrijf vrijdag.
In totaal komen 165 arbeidsplaatsen in het gedrang. Voor een deel worden tijdelijke contracten niet verlengd, gaan mensen vervroegd uit dienst of krijgen een andere functie binnen het bedrijf. Ook worden openstaande vacatures niet vervuld. Ruim zestig mensen met een vast contract raken hun baan kwijt. De voorstellen van de directie liggen nog ter beoordeling bij de ondernemingsraad (OR).
Verder worden de salarissen van de senior managers bevroren en wordt kritisch gekeken naar het wagenpark. De maatregelen maken deel uit van de bedrijfsstrategie, aldus DE, maar worden ook ingegeven door de verslechterde marktomstandigheden.
Douwe Egberts is onderdeel van het Amerikaanse levensmiddelenconcern Sara Lee, in Nederland werken 2700 mensen voor de onderneming. Vakbond CNV vreest dat het niet blijft bij het schrappen van de 165 arbeidsplaatsen. Volgens de bond staat het onderdeel Household & Bodycare in de etalage.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.