Instellingen

Kort nieuws: Utrecht heeft 'zuster van het jaar'

REGIO - Inwoners van Nieuwegein met een krappe beurs, kunnen voor hulp terecht op een website van de gemeente. Daar kunnen ze zien of ze recht hebben op bepaalde kortingen of een extraatje. De website is onderdeel van een breder internet-project van de gemeente. Nieuwegein wil haar dienstverlening steeds meer via internet aanbieden.
* De politie in Maarssen heeft pepperspray gebruikt tegen een groepje jongeren. De jongeren zorgde maandagavond voor overlast op het Antilopespoor. Agenten die gingen kijken werden vervolgens belaagd door twee mannen, die zich niet wilden legitimeren. Ondanks de pepperspray wisten ze te ontkomen, maar later zijn ze in hun huis in Maarssen alsnog aangehouden.
* Cathelijn de Haan van het Utrechtse Diakonessenhuis mag zich 'zuster van het jaar' noemen. Zij won de verkiezing, die was opgezet door het vakblad Nursing. Op twee staat ook iemand uit de regio, namelijk Jip Lubberink van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Het is voor de vijfde keer dat de jaarlijkse prijs wordt uitgereikt.
* Op een braakliggend terrein bij Forum 't Zand in Utrecht wordt dinsdagmorgen asbest opgeruimd. Het verontreinigde materiaal werd enkele weken geleden gevonden. Op de braakliggende plek speelden regelmatig kinderen maar die hebben volgens de gemeente weinig risico gelopen. Het werk gaat ongeveer drie dagen duren.
* Een grote controleactie in de Nieuwegeinse trams. Controleurs van Connexxion gingen met agenten zo'n dertig trams in om te controleren op overlast, vernieling en zwartrijden. 23 jongeren kregen een boete en een Haltstraf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.