Instellingen

Dodental Apeldoorn loopt op naar vijf

PROVINCIE UTRECHT - Het drama in Apeldoorn heeft een vijfde dode geeist. Dat maakte de woordvoerder van de burgemeester duidelijk.
Bij het incident nabij Het Loo reed een auto door de afzetting heen tijdens een toertocht van leden van het Koninklijk Huis. Hierbij werden meerdere mensen aangereden. Uiteindelijk raakte de auto bijna de bus met het Koninklijk gezelschap. De wagen kwam tegen het kunstwerk De Naald tot stilstand.
De 38-jarige Karst T. botste met zijn zwarte Suzuki Swift uiteindelijk op De Naald in Apeldoorn. De hoofdofficier van justitie meldt inmiddels dat deze man zeer waarschijnlijk expres handelde. Zo was hij daarvoor al door een afzetting heengereden. De bestuurder raakte gewond en is gearresteerd. Het gaat hier om een autochtone Nederlander. Van een terreurlink is volgens het openbaar ministerie geen sprake.
De eigenaar van de auto woonde in Huissen. Daar werkte hij in de beveiligingsbranche. Onlangs zou de man zijn baan kwijt zijn geraakt. Daardoor zou hij de huur niet kunnen opbrengen. Vrijdag zouden nieuwe huurders hun intrek in zijn appartement nemen. De politie was rond 13.30 uur aanwezig in de woning.
Op internet is een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van het incident in Apeldoorn. Op de website condoleanceregister.com kunnen mensen uiting geven aan hun gevoelens over het bizarre ongeval.

Vier doden bij aanslag Koninklijk huis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.