Kort nieuws: Brand in bossen bij Zeist

REGIO - Een brand in het bos tussen Zeist en Soesterberg. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Waarschijnlijk is de brand ontstaan doordat iemand in het bos heeft gekookt.
* Houten krijgt een nieuw fietspad bij de Beusichemseweg. Een langgekoesterde wens van veel inwoners van ’t Goy en Houten gaat hiermee in vervulling. De weg is erg druk en voor de veiligheid van de fietsers komt er nu een apart fietspad. Als er genoeg geld is, dan ligt er over twee jaar een nieuw fietspad.
* In Cothen is een 20-jarige vrouw mishandeld door enkele fietsendieven. Het slachtoffer liet haar hond uit op de Cotherweg toen ze vier mannen bij haar fiets zag staan. Omdat het gezelschap aan haar fiets zat, sprak ze de mannen aan, maar die waren daar niet van gediend. De vrouw werd meerdere malen in het gezicht geslagen, waarna de mannen er vandoor gingen.
* Levensgevaarlijke situaties, vrijdagmorgen vroeg op de A28 bij Amersfoort. Een dronken automobilist reed met 160 kilometer per uur tegen het verkeer in richting Utrecht. Toen de politie de achtervolging inzette, nam de spookrijder de afslag Maarn/Doorn. Op de Doornseweg kon hij aan de kant worden gezet; het bleek een 38-jarige man uit Nijkerk.
* Op de Roelandplaats in Amersfoort is vannacht een geparkeerde auto in brand gestoken. Bewoners werden rond 00.30 opgeschrikt door knallen en vlammen. Ze zagen twee jongens wegrennen.
* In Soest zijn een vrouw en een meisje op een snorfiets geschept. Een automobilist verleende geen voorrang op de kruising Nieuweweg-Eigendomweg. De 44-jarige vrouw raakte gewond en het 14-jarige meisje was flink over haar toeren, maar had geen letsel. Ook de 37-jarige automobilist kwam met de schrik vrij.
* Een dronken automobilist is in Mijdrecht tegen een betonnen paal gereden. De 37-jarige man uit Wilnis botste vannacht op de paal bij de kruising Bozenhoven-Burgemeester Padmosweg. Daarna liep hij weg. Agenten hielden de Wilnisser in de omgeving aan. Zijn rijbewijs is ingenomen.
* Een 24-jarige man uit Veenendaal heeft in zijn woonplaats een spoor van vernieling getrokken. Hij liep vannacht dronken door het Prins Willem Alexanderpark en vernielde (luid schreeuwend) zo'n tien tot vijftien auto's. Hij is naar het politiebureau gebracht en mag een behoorlijke rekening tegemoet zien.
* In Utrecht is een fietsster beroofd op de Ravellaan. De 21-jarige vrouw werd ingehaald door twee jongens op een scooter. In het voorbijgaan sloegen ze op haar hoofd en grepen ze haar tas. De jongens zijn nog spoorloos.
* De Kaatsbaan in Maarssen gaat per maandag 4 mei op slot voor auto's. De gemeente wil zo veiligheid en leefbaarheid verbeteren in de belangrijke winkelstraat. De afsluiting van de Kaatsbaan is onderdeel van een reeks maatregelen tegen het sluipverkeer. Zo worden in grote delen van het dorp eenrichtingsverkeer ingesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.