Instellingen

'A2-afslag Oog in Al open voor vrachtverkeer"

UTRECHT - Het Utrechtse bedrijfsleven wil dat afslag Oog in Al van de A2 wordt geopend voor vrachtverkeer. Sinds de sluiting van afrit 7 is de bereikbaarheid van de bedrijven op Lage Weide ernstig verslechterd.
Volgens de logistieke ondernemersorganisaties TLN, EVO en bedrijvenkring Cartesius zijn vrachtwagens een half uur langer onderweg via de omleiding. Die route loopt via de PHL-laan, het 24 Oktoberplein en de Cartesiusweg. Bewoners van deze straten hebben op hun beurt overlast van het vrachtverkeer. In een brief aan de gemeenteraad stellen de organisaties voor de kwestie samen op te lossen.
Kijk ook www.onbereikbaarutrecht.nl.
Reacties:
Jan Visch:
De afslag A2 moet niet alleen open voor vrachtverkeer maar ook voor personenautos. De oplossing voorgedragen door de bewoners van Oog in Al is m.i. de beste. Een By-pass langs de A2 (oude snelweg), 2-baans zal het verkeer Oog in Al-Lombok-Lage Weide veel beter verdelen. Bewoners Lombok, Nieuw Engeland en andere wijken hoeven dan geen 9 onzinnige kilometers om te rijden en zullen de sluiproute door Oog in Al niet meer gebruiken. Sluiten afrit is een zeer slecht en ondoordacht plan geweest.
Dominique Simhoffer:
Vrachtverkeer kan vanaf de A2 de nieuwe afslag 7 Lage Weide nemen die in het midden van het industrieterrein ligt. Voor veel bedrijven een snellere verbinding naar hun onderneming. De afslag Oog in Al, 24 oktober-plein is voor vrachtverkeer qua tijd een langere route, meer verkeerslichten, drempels en dergelijke. Deze route gaat bovendien door een woonwijk. Bij de nieuwe afslag 7 bij Lage Weide kan vrachtverkeer direct het industrieterrein oprijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.