RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hart van Vathorst na halfjaar weer open: 'Dit is een hele belangrijke ontmoetingsplek'

1/2
AMERSFOORT - Eindelijk is het restaurant in Hart van Vathorst weer open. Zes maanden lang was de keuken gesloten en zaten de mensen die er in de dagbesteding werken thuis. Vandaag staat er weer een vrolijke gastvrouw bij de deur en is iedereen weer welkom.

"Hallo, welkom bij Hart van Vathorst", zegt de gastvrouw van dienst. Ze is één van de mensen die vandaag eindelijk weer aan het werk kunnen. In het restaurant is weer bedrijvigheid. Er staan heerlijk uitziende taarten in de vitrine en in de open keuken is de sfeer goed.

Waar de meeste horecagelegenheden al maanden open zijn, kan het hier nu pas weer. Omdat in Hart van Vathorst ook twee zorginstellingen, een kindercentrum en een kerk zitten, is de uitdaging alles op anderhalve meter te doen extra groot. In het restaurant werken vooral mensen met een beperking. Zij wonen in de meeste gevallen in appartementen boven het pand.

Een kijkje in het restaurant in Hart van Vathorst


In de bakkerij zit Amanda achter een tafeltje het recept van een perzik-kwarktaart te bestuderen. "Ik ben even aan het kijken wat we nodig hebben", zegt ze. Amanda heeft de afgelopen maanden vooral geknutseld in het atelier. Maar veel liever werkt ze in het restaurant, waar de sociale contacten en de afwisseling haar goed doen.

Naast de bakkerij zit de keuken, waar Rick in een grote pan tomatensoep staat te roeren. "Op m'n dertiende wist ik al dat ik kok wilde worden", zegt hij. Rick heeft alle diploma's en geniet van zijn werk. "Ik zie het niet als dagbesteding maar als een gewone baan. Ik heb PDD-NOS, maar door de goede begeleiding hier merk je daar niks van." Rick kijkt tevreden in de pan. De lunch is bijna klaar.

"De mensen die normaal gesproken hun dagbesteding hier hebben, zaten letterlijk thuis en hadden niks. Gelukkig hebben we ze wel andere activiteiten kunnen aanbieden, maar dat is toch niet hetzelfde", vertelt Esther de Voogd die de communicatie bij Hart van Vathorst verzorgt. Ook zij is erg blij dat het vandaag eindelijk weer normaal is. "Deze locatie is een ontmoetingsplek voor heel veel mensen. We organiseren twee keer per maand een gratis maaltijd, dat is een heel belangrijk moment voor mensen die eenzaam zijn", zegt Esther.

Vandaag staat op elk tafeltje een bordje met de tekst 'Welkom terug'. Er kan weer gewerkt, gegeten en gedronken worden. "En daar ben ik heel blij mee", zegt Amanda. "Ik hou van de mensen in de horeca".


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -