UMC Utrecht onderzoekt effect coronamaatregelen op kwetsbare groepen

© Keistadnieuws
PROVINCIE UTRECHT - UMC Utrecht onderzoekt met verschillende partners de gevolgen van de coronamaatregelen voor kwetsbare groepen. Uit eerder onderzoek blijkt dat de verschillende maatregelen veel invloed hebben op de belevingswereld.
Mensen raakten hun baan kwijt, konden niet naar begrafenissen, zaten met veel familieleden thuis of juist helemaal alleen. Al deze factoren kunnen invloed hebben op de fysieke en mentale gezondheid. Dit onderzoek moet laten zien hoe groot die invloed is.
Het kan per wijk verschillen hoe mensen de maatregelen ervaren. Daarom zal er extra aandacht worden besteed aan kwetsbare groepen. "We gaan echt de wijk in om in contact te komen met de mensen", vertelt projectleider Mariëlle Jambroes van het UMC Utrecht. "We zien vaak dat mensen met de minste gezondheid, het meest kwetsbaar zijn in een situatie zoals we die nu zien. Daarom is het belangrijk hier onderzoek naar te doen."

Focus

Hoe het onderzoek precies wordt ingericht en waar de focus ligt, moet nog worden bepaald. Het is nog niet duidelijk in welke wijken het onderzoek wordt uitgevoerd. Het project is gericht op Utrecht maar het doel is om de lessen die eruit getrokken worden internationaal te delen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.