RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man opgepakt voor stelen van de collectebus van Henny in Veenendaal

VEENENDAAL - De politie heeft een verdachte opgepakt in verband met een beroving eind augustus in Veenendaal. Een 66-jarige vrouw werd toen beroofd van haar collectebus. De verdachte is een 44-jarige man: hij wordt ook in verband gebracht met een beroving begin augustus.

De eerste beroving was op dinsdag 1 augustus. Een 83-jarige man uit Veenendaal werd toen beroofd van zijn geld op de Buurtlaan-West. Het tweede incident gebeurde aan het eind van de maand. Collectante Henny kwam net terug van haar ronde bij de winkels op de Prins Bernhardlaan toen ze opeens een man op haar af zag komen die zei nog een donatie te hebben.

"Dus hij deed dat muntje erin, maar begon toen opeens aan de bus te trekken", vertelde het slachtoffer eerder aan RTV Utrecht. "Ik kon hem niet meer houden en hij is er met de bus vandoor gegaan. Er lag nog een plastic kaartje in de zon op de grond met naam en adres maar de bus was weg." Ze hield enkele blauwe plekken aan het incident over.

Na de gebeurtenis verspreidde de politie een signalement van de dader. Henny zelf gaf niet op en ging de dag na de beroving met een nieuwe collectebus weer de straat op om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.

De verdachte is vanochtend ingerekend, meldt de politie. Hij is voor verhoor naar het politiebureau gebracht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -