RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen verlichte Sint Maarten Parade door het centrum van Utrecht, wel een alternatief

UTRECHT - De Sint Maarten Parade die jaarlijks door de Utrechtse binnenstad trekt, gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. De organisatie heeft een alternatief bedacht om de viering toch door te laten gaan; De Ronde van Sint Maarten op het Berlijnplein.

Als het aan de organisatie van de Sint Maarten Parade ligt, gaat de viering van Sint Maarten ook dit jaar door. Voorgaande jaren trok de parade met lichtcreaties door de binnenstad van Utrecht meer dan tienduizend bezoekers. Vanwege de coronamaatregelen is het evenement aangepast. De beelden staan stil op het Berlijnplein. Bezoekers lopen een ronde van ongeveer een uur langs alle verlichte beelden. Ook koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts staan langs de route opgesteld. ''Wij zijn als organisatie blij dat wij tot deze oplossing zijn gekomen en zo alsnog Sint Maarten kunnen vieren'', vertelt productieleider Joost Splinter.

Coronamaatregelen
Het evenement blijft gratis, maar bezoekers moeten wel een kaartje reserveren, aldus Splinter. ''Het aantal kaarten is gebaseerd op de oppervlakte van de route en het plein. We hebben uitgerekend hoeveel bezoekers wij kunnen binnenlaten zodat de anderhalve meter kan worden nageleefd.'' Liefhebbers kunnen online een ticket reserveren. Zij krijgen een tijdslot waaraan zij zich moeten houden. De organisatie verwacht zo'n 2500 tot 3000 kaarten te kunnen vrijgeven.

Strijd tegen Armoede
''Elk jaar hangen we een thema aan de optocht. Dit jaar staat de viering in het teken van de strijd tegen armoede'', aldus Splinter. Het thema wordt gekozen aan de hand van de zeventien Global Goals, dit zijn wereldproblemen die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. De keuze hangt af van wat er voor problemen binnen de stad spelen.

Tickets voor de Ronde van Sint Maarten zijn vanaf halverwege oktober te reserveren.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -