Aantal nieuwe besmettingen stijgt opnieuw, ook in Utrecht flinke stijging

© YouTube GGD GHOR Nederland
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal nieuwe corona-besmettingen in heel Nederland is de afgelopen week opnieuw gestegen. In totaal zijn 8.265 mensen positief getest, tegenover 5.427 een week eerder. Na Noord- en Zuid-Holland zijn de meeste nieuwe besmettingen nu in de provincie Utrecht.
Uit cijfers van het RIVM blijkt dat afgelopen week veertien mensen zijn overleden als gevolg van het virus. Vorige week waren er nog zeventien sterfgevallen. Ook het aantal ziekenhuis- en IC-opnames steeg. Het reproductiegetal, de indicator die aangeeft hoe snel het virus verspreidt, gaat van 1,17 naar 1,38.

Provinciecijfers

De meeste besmettingen concentreren zich rond de drie grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Maar als je kijkt naar het aantal besmettingen afgezet naar het aantal inwoners per provincie, is Utrecht nu de op twee na grootste corona-brandhaard van Nederland. Bijna 49 op de 100.000 mensen is afgelopen week positief getest.
Vooral in de stad Utrecht loopt het aantal besmettingen snel op. De afgelopen twee weken kwamen er in de Domstad 438 geregistreerde corona-besmettingen bij. Daarmee heeft de gemeente Utrecht, afgezet naar het totaal aantal inwoners, de meeste nieuwe besmettingen van onze hele provincie.
Na Utrecht komt Bunnik, met zestien nieuwe besmettingen de afgelopen twee weken. Vervolgens komen afgezet naar het totaal aantal inwoners de gemeentes Stichtse Vecht (68 nieuwe besmettingen), Montfoort (13) en Zeist (59). Ook in Amersfoort loopt het aantal besmettingen op. 126 mensen werden daar afgelopen twee weken positief getest.
De enige gemeente die afgelopen twee weken er niet één officieel corona-geval erbij kreeg, is Renswoude. Ook in naburige gemeentes als Veenendaal, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug zijn relatief weinig nieuwe besmettingen.
Afgelopen week zijn zeven mensen uit de provincie Utrecht opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona. Geen enkele inwoner van onze provincie is afgelopen week overleden aan het virus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.