In je skipak van de borstelbaan in Nieuwegein tijdens tropisch warme dag: 'Waarom ook niet?'

NIEUWEGEIN - Het is de warmste 15 september ooit gemeten, maar dat weerhoudt RTV Utrecht-verslaggever Annemarie de Wit er niet van om haar skipak aan te trekken en de borstelbaan van Skipiste Nieuwegein af te roetsjen. En waarom ook niet, vindt eigenaar Mark Snoeren. "Iedereen zou ervoor tekenen als ze dit weer hebben op wintersport, dus waarom zou je je niet hier al voorbereiden op een goede wintersport?"
Skiën tijdens de warmste 15 september ooit.

Gek jaar door corona

Ook Snoeren kende een gek jaar, door corona. "Het was een abrupt einde, dat is wat mij het meeste is bijgebleven. Ook wij moesten 15 maart sluiten, terwijl we nog volop bezig waren. Dat is enorm jammer en heeft ons veel omzet gekost."
Inmiddels is de piste in Nieuwegein weer geopend en wordt er weer volop les genomen. Ook op een tropische dag als vandaag dus. Zowel op de baan als in de horeca zijn er maatregelen genomen om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen.
Mark Snoeren, eigenaar Skipiste Nieuwegein: 'Het seizoen kende een abrupt einde'
Mark Snoeren, eigenaar Skipiste Nieuwegein: 'Het seizoen kende een abrupt einde' © RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Minder bezoek

Toch is het niet zo druk als gewoonlijk, en dat komt niet alleen door het warme weer, denkt Snoeren. "Het is zo'n 10 procent lager, schat ik. Ik denk dat mensen in verband met corona toch even de hand op de knip houden."
Hij houdt dan ook zijn hart vast voor het komende seizoen. "We zien toch weer een toename van het aantal besmettingen. Daarom wil ik ook benadrukken: zorg dat je afstand houdt en - zoals onze premier zo mooi zegt - was je handen stuk. Houd je aan de maatregelen, zodat we met elkaar kunnen blijven skiën en op wintersport kunnen."

Corona-garantie

Dat zal dit jaar wel een beetje anders zijn. "Ik merk om me heen dat veel mensen nog niet durven boeken. Mijn tip: boek bij een maatschappij met corona-garantie. Dan kun je gewoon boeken en krijg je je geld terug, mocht het onverhoopt toch oranje worden. En hoewel de après-ski dit jaar misschien wel wat anders zal zijn, kun je het alsnog met vrienden - op afstand - gezellig hebben. De Oostenrijkers kennende, zal er genoeg te doen zijn in de buitenlucht!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.