RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ROC Midden Nederland baalt van 'was het weer een Mocro?'-incident

1/2
UTRECHT - Het bestuur van het ROC Midden Nederland is geschrokken van een filmpje dat rondgaat op social media waarop een medewerker van de school een discriminerende uitspraak doet. De school keurt het gedrag af en gaat in gesprek met de betrokkenen.

Op het filmpje is te horen hoe tijdens een online bijeenkomst een vrouw klaagt dat ze onderbroken werd door mensen 'die er constant doorheen zaten te tetteren'. Daarop zegt een mannenstem: 'was het weer een Mocro?' Het filmpje verscheen op social media.

Een woordvoerder van het ROC Midden Nederland zegt dinsdagavond tegen RTV Utrecht dat het instituut ontzettend baalt van de situatie. Dit is niet waar de school voor staat, aldus de woordvoerder. "Wij willen een school zijn waar iedereen zich thuis voelt."

Ook het bestuur van het ROC laat in een reactie op social media weten met de uitspraken in de maag te zitten. "We gaan met direct betrokkenen in gesprek en nemen de noodzakelijke maatregelen. We realiseren ons dat er veel emoties spelen. Het grootste belang is dat we met elkaar een open gesprek voeren en doen wat nodig is om een respectvolle leer- en werkomgeving voor iedereen te creŽren."

 Verklaring van ROC naar aanleiding van opmerking. Verklaring van ROC naar aanleiding van opmerking. | Foto: ROC_Midden_Nederland, Instagram


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -