Vierde verdachte van rellen Kanaleneiland bekend

© AS Media
UTRECHT - De identiteit van een vierde verdachte van de rellen in Kanaleneiland is bekend. Hij heeft zich niet zelf gemeld, maar de politie weet nu wel wie het is, zegt een woordvoerder. Drie andere relschoppers meldden zich eerder wel zelf bij de politie.
De politie zoekt nu nog vier jongeren voor hun aandeel in de rellen in augustus. Zij zijn vanavond herkenbaar in beeld gebracht in Opsporing Verzocht op NPO 1. De politie en het programma roepen de jongeren op zich te melden. Op foto's was onder meer te zien hoe de verdachten stenen gooien naar de politie.
Op 14 augustus veroorzaakte een groep van 250 tot 300 jongeren onrust en overlast in Kanaleneiland en dat leidde later weer tot meer rellen andere Utrechtse wijken, zoals in Zuilen en Overvecht.
Vorige week werd al een 17-jarige Utrechter aangehouden. Hij meldde zich bij de politie nadat in ons opsporingsprogramma Bureau Hengeveld relschoppers herkenbaar in beeld waren gebracht. Volgens een wijkagent herkenden zijn ouders hun zoon op de beelden en brachten zij hem naar het bureau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.