Vier bewoners en vier medewerkers Leusdens verpleeghuis besmet met corona

© Google Streetview
LEUSDEN - Vier bewoners en vier medewerkers van verpleeghuis Lisidunahof in Leusden zijn besmet geraakt met het coronavirus. Zorginstelling Beweging 3.0 bevestigt dat na berichtgeving van het AD. De bewoners behoren tot een gesloten woongroep van negen mensen.
"Het is vervelend, maar het is een situatie waar wij en andere verpleeghuizen helaas mee te maken krijgen", zegt een woordvoerder van Beweging 3.0 waar Lisidunahof onder valt. Het personeel is na de positieve uitslag meteen in thuisquarantaine gegaan.
De besmettingsbron komt volgens de woordvoerder van buiten, maar hoe is niet bekend. "Het is niet aan te tonen of het virus via de medewerkers of bezoekers is binnengekomen".
In het complex wonen jongeren en ouderen met een vorm van dementie, de bewoners zijn verdeeld over kleinschalige woongroepen. De corona-uitbraak was op een groep met oudere bewoners. Om medebewoners niet bloot te stellen aan risico's blijven de coronapatiënten zoveel mogelijk op de kamer.
Bezoek mag nog gewoon langskomen in het verpleeghuis en ook bij de besmette bewoners, mits ze geen klachten hebben, beschermende kleding dragen en de hygiënevoorschriften van het zorgcentrum volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.