RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fietstunnel in Amersfoort wordt kleurig kunstwerk

1/6
AMERSFOORT - "Het is enorm druk en dynamisch in deze tunnel en dat proberen wij ook in de schildering weer te geven." Dat zegt kunstenaar Marisa Rappard. Samen met Rozemarijn Westerink kreeg zij van de gemeente Amersfoort opdracht het fietstunneltje dat de Liendertseweg met De Hoef verbindt, te verfraaien.

De afgelopen paar weken werkten de twee in de deels afgezette tunnel aan hun muurschildering. Boven hun hoofden raast de trein. Fietsers, brommers en wandelaars zoeven langs.

kleurrijke fietstunnel


Het is niet de eerste keer dat Marisa en Rozemarijn samenwerken aan een project. Marisa: "Ik denk dat zowel het werk van Rozemarijn als dat van mij tussen figuratief en abstractie inhangt." Rozemarijn: "In het vorige samenwerkingsproject keken we wat er gebeurde als we ons werk in elkaar over zouden laten vloeien en nu in de tunnel brengen we ons beider werk meer als een collage bij elkaar."

 Rozemarijn Westerink en Marisa Rappard. Rozemarijn Westerink en Marisa Rappard. | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose

De thema's die terugkomen in de muurschildering hebben te maken met de overgang van het ene naar het andere gebied. "Hiernaast is een natuurgebied maar er is aan de andere kant een woonwijk met flats, dat zie je terug. We hebben ons bovendien laten inspireren door de verhalen en input van de bewoners zelf", aldus Marisa. "Bewoners en passanten kwamen gemiddeld met dezelfde ideeŰn als wij maar waren specifieker. Ze noemden bijvoorbeeld namen van vogels en planten die hier voorkomen", aldus Rozemarijn.

Deze week is het kunstwerk klaar.

 Vanwege de herrie van het trein- en brommerverkeer wordt er geschilderd met gehoorbescherming. Vanwege de herrie van het trein- en brommerverkeer wordt er geschilderd met gehoorbescherming. | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose

 Een paar weken is de tunnel gedeeltelijk afgesloten. Een paar weken is de tunnel gedeeltelijk afgesloten. | Foto: RTV Utrecht/ Nathalie Ringrose

 Het kunstwerk in wording. Het kunstwerk in wording. | Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -