RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vijftig jaar FC Utrecht wordt gevierd met vijftig bijzondere verhalen in jubileumboek


UTRECHT - Ter ere van het vijftigjarig bestaan van FC Utrecht schreef Hugo Verkley een jubileumboek over de club. Vandaag werd het boek gepresenteerd bij stadion Galgenwaard. In het boek '50 Jaar FC Utrecht - 50 Verhalen Uit Het Hart' spreekt de schrijver met mensen die volgens hem de club maken tot wat het is.

Jubileumboek viert vijftig jaar FC Utrecht met vijftig bijzondere verhalen


Na een jaar lang hard werken, heeft Verkley het boek eindelijk in handen. Het wordt overhandigd door algemeen directeur Thijs van Es en clubambassadeur Gert Kruys. Samen met trouwe fan Gert-Jan van Zetten verzamelde Verkley zoveel mogelijk mooie verhalen.

De worstenman
Zo kwam hij terecht bij vrijwilligers, de wasvrouw, stewards en de worstenverkoper. Rob Mommersteeg verkoopt al sinds de jaren tachtig worsten tijdens de wedstrijden. In het boek vertelt hij onder andere dat hij wel eens wordt herkend op straat en zijn truc om zoveel mogelijk worsten te verkopen.

 Het boek '50 jaar FC Utrecht - 50 verhalen uit het hart' Het boek '50 jaar FC Utrecht - 50 verhalen uit het hart' | Foto: RTV Utrecht

Volgens Gert Kruys geeft het boek goed weer wat de Utrechtse club voor veel mensen betekent. "Het zit heel diep. Als FC Utrecht verloor, was ik er als jochie helemaal ziek van. Dat zag ik ook bij mijn zoon en nu ook bij mijn kleinzoon", zegt hij. Die betrokkenheid groeit al vijftig jaar en dat komt volgens hem naar voren in het boek. In de voorverkoop zijn al ruim duizend exemplaren verkocht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -