Montfoort sluit woning na vondst crystal meth-lab in verborgen containers

© Politie Landelijke Eenheid
MONTFOORT - In Montfoort is een woning met een bijbehorend perceel aan de Achthoven Oost voor de periode van een jaar gesloten. Burgemeester Van Hartskamp heeft dit besluit genomen na de vondst van een groot laboratorium voor de productie van crystal meth.
Vorige maand ontdekte de politie het verborgen lab. Rechercheurs vonden onder een laag dijkverzwaringsklei zes aan elkaar geschakelde zeecontainers waar de drugs werden geproduceerd. De locatie en ingang waren zo goed afgeschermd dat vanuit de lucht en vanaf de openbare weg niets te zien was.
Vanuit de woning werd het lab van water en stroom voorzien en ook lagen daar materialen die voor de productie van de drugs werden gebruikt. Er werd onder meer ruim 4 kilo methamfetamine (kristallen) en 96 liter methamfetamine-olie in beslag genomen. Drie mannen zijn aangehouden, onder wie de 59-jarige eigenaar van het terrein.
De burgemeester sluit het pand nu om de openbare orde en veiligheid te herstellen. Ook moet voor de buitenwereld duidelijk zijn dat deze locatie geen onderdeel meer is van het criminele circuit. Burgemeester Van Hartskamp wil een duidelijk signaal afgeven: "Gebruik van crystal meth heeft desastreuze lichamelijke gevolgen, meer nog dan andere drugs. De handel ondermijnt de samenleving op zeer ernstige wijze."
Voor de periode van een jaar blijft het perceel gesloten en verzegeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.