RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boswachter trekt aan de bel over gemaaide slootkanten op De Uithof: 'Was een beetje teleurgesteld'


UTRECHT - Een onaangename verrassing voor boswachter Joris Hellevoort toen hij deze week thuiskwam in Utrecht na een teamuitje: de kanten van de sloot tegenover zijn huis waren helemaal weggemaaid. En dat was nou juist niet de bedoeling. De boswachter luchtte zijn hart op twitter: "Ik was een beetje teleurgesteld."

 Het maaien van de slootkant was een foutje Het maaien van de slootkant was een foutje | Foto: Jorisboswachter, Twitter

Het maaien van de slootkanten is namelijk helemaal niet goed voor het milieu, aldus de boswachter. "Als je dat continu schoonmaakt, is er geen ruimte voor libelles, kleine vogels en kikkers, en da's zonde en niet nodig." De boswachter was daarom in het verleden ook al eens met de universiteit, de eigenaar van de grond, in gesprek gegaan over de beste manier van onderhoud. Maar nu is dus alsnog de hele zijkant van de sloot weggemaaid.

De boswachter kiest vandaag zijn woorden zorgvuldig ('we moeten een beetje lief zijn voor elkaar') maar sprak op twitter wel het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en de Universiteit Utrecht op de zaak aan.


Gevraagd naar de maaiactie kon het Hoogheemraadschap kort zijn: 'Wij hebben daar niet gemaaid', aldus een woordvoerder. De Universiteit Utrecht blijkt de schuldige. Woordvoerder Maarten Post: "Onze aannemer had dit als regulier onderhoud in de planning staan en dat had zo niet gemoeten."

We balen hier dus van maar we kunnen het helaas niet terugdraaien."
Maarten Post, woordvoerder Universiteit Utrecht

De universiteit biedt haar excuses aan en belooft beterschap: "We hebben afspraken met de aannemer gemaakt dat bij dit type onderhoud voortaan altijd even gecheckt wordt wat de bedoeling is. Juist omdat wij duurzaamheid en biodiversiteit belangrijk vinden, wil je dat in de bedrijfsvoering ook goed doen. Daarom nemen we het echt serieus. We balen hier dus van maar we kunnen het helaas niet terugdraaien."

Kijk, nu schrikt zo'n instelling een beetje maar dat betekent dat ze volgend jaar beter opletten."
Joris Hellevoort, boswachter

Boswachter Joris heeft nog wel een tip voor de aannemer voor volgend jaar. "Deel de sloot in tweeën en doe het ene jaar de ene helft en het jaar erop de ander. Kleine moeite, groot plezier!" Zijn uitzicht heeft hij daar nu niet mee terug maar dat zegt hij niet erg te vinden. "Daar doe ik ook niet voor. Ik doe het voor de beestjes en dat komt volgend jaar gewoon weer terug. Kijk, nu schrikt zo'n instelling een beetje maar dat betekent dat ze volgend jaar beter opletten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -