Provincie gaat kosten villa-kraak vliegbasis Soesterberg verhalen op beveiliging

© RTV Utrecht
DEN DOLDER/SOESTERBERG - De provincie Utrecht gaat beveiligers aansprakelijk stellen voor de kraak van een villa bij de vliegbasis van Soesterberg. Dat schrijft gedeputeerde Robert Strijk na schriftelijke vragen van de PVV.
Fractievoorzitter René Dercksen wil dat de juridische kosten om de krakers alsnog te verwijderen niet op het bordje komen van de belastingbetaler. De provincie is het daarmee eens en gaat binnenkort een formele aanklacht tegen het beveiligingsbedrijf indienen.
De oude witte bakstenen villa staat al jarenlang leeg en de provincie wil het pand met de omliggende grond langs de Dolderseweg verkopen. Er was daarom een beveiligingsbedrijf ingehuurd om te voorkomen dat het pand gekraakt zou worden, maar eind vorige maand gebeurde dat toch.
De beveiligers hadden de bezetting van de villa te laat door, waardoor de nieuwe bewoners nu voorlopig kunnen blijven zitten. Een kraak moet binnen 24 uur worden gesignaleerd. Gebeurt dat niet op tijd, dan kunnen krakers er niet zomaar worden uitgezet. De provincie is bezig met juridische stappen om de bewoners alsnog uit de villa te krijgen.
Gedeputeerde Strijk zegt nog met het beveiligingsbedrijf in gesprek te willen om hun kant van het verhaal te horen, maar meldt dat de aanklacht tegen het bedrijf wel binnenkort al wordt geformaliseerd. De provincie vindt dat het bedrijf aansprakelijk is voor de nu ontstane problemen. Het verkoopproces heeft vooralsnog niet te lijden onder de kraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.