RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor Amersfoorter die ex-vriendin stalkte

AMERSFOORT - Een 58-jarige Amersfoorter die zijn ex-vriendin vijf weken lang stelselmatig heeft belaagd, is veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Hij mag geen contact meer met de vrouw opnemen en moet haar een schadevergoeding betalen.

Het vonnis van de rechtbank in Utrecht komt grotendeels overeen met de straf die het Openbaar Ministerie twee weken geleden tegen de Amersfoorter eiste.

Beledigen en bang maken
Het stalken begon toen de vrouw hun jarenlange LAT-relatie vorig jaar zomer beŽindigde. Volgens de rechtbank is bewezen dat de man van begin augustus tot half september dagelijks meerdere keren bij haar huis rondhing en langsfietste, en beledigende en haatdragende teksten schreeuwde. Ook stuurde hij haar Whatsapp-berichten en sprak hij haar voicemail in met teksten waarmee hij haar angst wilde aanjagen.

De rechtbank vindt ook bewezen dat de man een GPS-tracker kocht en onder haar auto plaatste om haar overal te kunnen volgen. Met zijn gedrag heeft hij volgens de rechters stelselmatig inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw. Die zag zich gedwongen een beveiligingsinstallatie aan te schaffen en is uiteindelijk verhuisd.

Provincieverbod
Aan het vonnis van de rechtbank zijn een aantal bijzondere voorwaarden opgenomen met een proeftijd van twee jaar. De man moet zich regelmatig bij de reclassering melden en moet zich voor zijn gedrag laten behandelen. De reclassering adviseerde een gebiedsverbod voor de hele provincie Noord-Holland, waar de vrouw nu woont, maar dat vindt de rechtbank te ver gaan.

Omdat de rechters er ernstig rekening mee houden dat de Amersfoorter zijn ex toch weer zal lastigvallen, krijgt hij voor iedere overtreding van het contactverbod zeven dagen celstraf, met een maximum van een half jaar. De belaagde vrouw had een schadevergoeding van ruim 11.000 euro geŽist. De rechter kende daarvan slechts een bedrag van ruim 1800 euro toe.

De verdachte en het OM hebben twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen als ze het niet eens zijn met het vonnis.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -