RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente roept op: kom niet op zaterdag naar Utrechtse binnenstad

UTRECHT - De gemeente Utrecht roept dagjesmensen op een bezoek aan de binnenstad voorlopig op een andere dag te plannen dan zaterdag. Het is die dag erg druk en de corona-regels kunnen dan moeilijk worden nageleefd.

Vooral op de Steenweg, het Vredenburg en de voetgangersoversteekplaats bij de Jacobsstraat is het moeilijk anderhalve meter afstand te houden. Er zijn nog maar 10 tot 15 procent minder bezoekers dan op een zaterdag in het pre-coronatijdperk.

En dat is opvallend, want op andere dagen van de week is het veel rustiger dan toen het was voordat de coronacrisis uitbrak. Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zelfs op zondag zijn relatief weinig mensen in de binnenstad te vinden.

De gemeente heeft meer maatregelen bedacht om de drukte op de zaterdagen te beheersen. Zo komen er extra verkeersregelaars bij de Steenweg. Bij de kruising Vredenburg-Catharijnesingel wordt de opstelruimte voor fietsers vergroot door het fietspad vanaf TivoliVredenburg te verbreden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -