Spoeddebat in provinciehuis om tramblunder: 'Hoe kon dit gebeuren?'

© Bestuur Regio Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Oppositiepartijen in de Provinciale Staten willen een spoeddebat over de blunder van de provincie met de vergunningen van de tram tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. De VVD, Forum voor Democratie, PVV, SP en SGP willen van de verantwoordelijk gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) weten of de provincie wel in staat is om grote tramprojecten te managen.
Gisteravond werd duidelijk dat de gerenoveerde trambaan nog maanden niet in gebruik kan worden genomen omdat de vergunningen niet op orde zijn. Schaddelee erkent dat er is geblunderd en noemt die gevolgen voor de reiziger desastreus. Het is onduidelijk wanneer de tram nu exact kan gaan rijden.

Opheldering

VVD'er Bob de Jager maakt zich zorgen. "Wij willen weten hoe dit kon gebeuren, wat de effecten zijn voor de reizigers en hoeveel dit de belastingbetaler gaat kosten." Ook René Dercksen van de PVV wil van de hoed en de rand weten. "Weer gedoe bij de tram, hoe professioneel is de organisatie? Kunnen we wel verantwoord verder?"
Het spoeddebat wordt gehouden op 30 september. Voor het aanvragen van een spoeddebat zijn negen zetels nodig. De indienende partijen voldoen met samen twintig zetels aan deze eis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.