RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heksenjacht voor niks: fotograferende man bij school Kanaleneiland blijkt architectuurfan

UTRECHT - Een online heksenjacht gisteren op een man die in de Utrechtse wijk Kanaleneiland foto's maakte bij een school blijkt volstrekt onnodig te zijn geweest. Binnen appgroepen in de wijk werd gewaarschuwd dat de man kinderen op de gevoelige plaat zou hebben vastgelegd. Dat klopte niet: het ging om een fotograferende fan van architectuur.

De melding van de rondwandelende man met een camera zorgde gisteravond voor flink wat onrust onder ouders en ook de politie werd ingeschakeld. Politiewoordvoerder Maren Wonder omschrijft wat er toen gebeurde: "Wij zijn er meteen achteraan gegaan en hebben de persoon achterhaald. Maar die meneer had echt geen enkele slechte bedoeling: hij was slechts ge´nteresseerd in architectuur en maakte foto's van allerlei panden."

Wonder benadrukt dat de vermoedens van de mensen in de appgroep niet kloppen. "We hebben alles nagetrokken en hij had Úcht geen kwaad in de zin." De politie waarschuwt dan ook de foto's niet verder te verspreiden: "Haal die foto's en filmpjes weg, deze man heeft echt niks verkeerd gedaan en mochten mensen de foto's en video's nu nog delen dan is dat mogelijk strafbaar want het kan smaad of laster zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -