ROC doet onderzoek naar 'Mocro'-incident

© RTV Utrecht
UTRECHT - ROC Midden Nederland doet onderzoek naar het incident waarbij een medewerker van de school een discriminerende uitspraak deed. Dat zei wethouder Klaas Verschuure tijdens het wekelijkse vragenuurtje.
In een filmpje dat op social media circuleert, is te horen hoe tijdens een online bijeenkomst een vrouw klaagt dat ze onderbroken werd door mensen 'die er constant doorheen zaten te tetteren'. Daarop zegt een mannenstem: 'Was het weer een Mocro?' Het filmpje verscheen op social media.
DENK en GroenLinks hadden het college van burgemeester en wethouders gevraagd om in gesprek te gaan met de onderwijsinstelling om "dit soort discriminerende uitingen" te voorkomen. De wethouder liet daarop weten het ROC de ruimte te willen geven om grondig onderzoek te doen naar de gebeurtenis.
"In gesprekken die gevoerd worden, wordt verkend of dit een losstaand incident is of dat dit vaker voorkomt. De verantwoordelijkheid voor dit onderzoek ligt bij het ROC." Verschuure gaf wel aan zich betrokken te voelen bij dat onderzoek. "We hebben gisteren een gesprek met ze gevoerd en hen het belang van dit onderzoek benadrukt. We hebben gezegd dat we over de uitkomsten van het onderzoek op de hoogte gehouden willen worden."
Verschuure beloofde de gemeenteraad te zullen informeren als er meer bekend wordt over het onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.