Zeker 25 mensen besmet met coronavirus in woonzorgcentrum Leerdam

© Pexels
VIJFHEERENLANDEN - In woonzorgcentrum Present in Leerdam zijn 25 personen besmet geraakt met het coronavirus. Het gaat om dertien medewerkers en twaalf bewoners, meldt burgemeester Sjors Fröhlich. Het woonzorgcentrum heeft de eerste contactpersonen ingelicht over de situatie.
Volgens de burgemeester wacht er daarnaast nog een aantal mensen op een testuitslag. Het gaat om de locatie op het Meesplein, laat de burgemeester desgevraagd weten. "Present en de GGD regio Utrecht werken goed samen", aldus Fröhlich.
De instelling is al sinds dinsdag gesloten voor bezoekers. Toen werden er al twee medewerkers positief getest op het coronavirus. Daarna zijn meer medewerkers en bewoners getest. Mensen die sinds vorige week vrijdag langs zijn geweest zijn toen al geïnformeerd.
Burgemeester Fröhlich maakt zich ernstig zorgen over de situatie. "Het virus is opnieuw overgesprongen naar kwetsbare mensen. Precies waar we bang voor waren", schrijft hij op Twitter. "Hou je aan de maatregelen. Altijd. Overal."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.