RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeker 25 mensen besmet met coronavirus in woonzorgcentrum Leerdam

VIJFHEERENLANDEN - In woonzorgcentrum Present in Leerdam zijn 25 personen besmet geraakt met het coronavirus. Het gaat om dertien medewerkers en twaalf bewoners, meldt burgemeester Sjors FrŲhlich. Het woonzorgcentrum heeft de eerste contactpersonen ingelicht over de situatie.

Volgens de burgemeester wacht er daarnaast nog een aantal mensen op een testuitslag. Het gaat om de locatie op het Meesplein, laat de burgemeester desgevraagd weten. "Present en de GGD regio Utrecht werken goed samen", aldus FrŲhlich.


De instelling is al sinds dinsdag gesloten voor bezoekers. Toen werden er al twee medewerkers positief getest op het coronavirus. Daarna zijn meer medewerkers en bewoners getest. Mensen die sinds vorige week vrijdag langs zijn geweest zijn toen al geÔnformeerd.

Burgemeester FrŲhlich maakt zich ernstig zorgen over de situatie. "Het virus is opnieuw overgesprongen naar kwetsbare mensen. Precies waar we bang voor waren", schrijft hij op Twitter. "Hou je aan de maatregelen. Altijd. Overal."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -