Nieuwe coronamaatregelen: ook Utrechtse cafés moeten eerder sluiten

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
UTRECHT - Cafés in onder meer Utrecht moeten eerder sluiten. Na middernacht mag er niemand meer naar binnen en om 1.00 uur 's nachts moet de zaak leeg zijn. Dat melden ingewijden na berichtgeving van NOS en RTL Nieuws.
Het kabinet en de regio's waar het coronavirus opspeelt zijn het eens geworden over nieuwe maatregelen. Naast Utrecht gaan de nieuwe maatregelen gelden voor Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden).

Groepsgrootte aangepast

Ook het aantal aanwezige gasten in horecagelegenheden wordt teruggebracht. Op dit moment is de maximale groepsgrootte nog honderd. Dat wordt vijftig. Wanneer de maatregelen van kracht worden, is nog niet bekend.
De nieuwe regels worden vanavond tijdens een persconferentie om 19.00 uur toegelicht. Wellicht volgen er nog meer (regionale) maatregelen. De afgelopen drie dagen werden recordaantallen besmettingen gemeld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid voerde donderdag al overleg met de betrokken veiligheidsregio's.
De Utrechtse horecaondernemer Richard den Hartog ziet niets in de maatregel. Volgens hem vinden de besmettingen nauwelijks plaats in horeca, maar vooral op huisfeesten.
'Nachtsluiting horeca niet de oplossing om coronabesmettingen tegen te gaan'
De signaalwaardes in Utrecht zijn hoog, per 100.000 inwoners zijn er gemiddeld 13,3 mensen positief getest. In de zwaarst getroffen veiligheidsregio Amsterdam Amstelland is dat 27,8 per 100.000 inwoners. In Drenthe zijn relatief de minste besmettingen, daar zijn 3 mensen per 100.000 inwoners positief getest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.