RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote zorgen over corona-uitbraak woonzorgcentrum Leerdam

VIJFHEERENLANDEN - De corona-uitbraak in woonzorgcentrum Present in Leerdam heeft al voor 24 besmettingen gezorgd, en dat aantal kan nog oplopen. "We wachten nog op de uitslag van zes coronatesten", zegt burgemeester Sjors FrŲhlich van de gemeente Vijfheerenlanden.

Gisteren werd bekend dat er elf medewerkers en dertien bewoners besmet zijn geraakt met het virus. De zorginstelling is dinsdag al gesloten voor bezoekers, toen werden twee medewerkers positief getest. "We hebben een kleinschalig centrum voor dementerende ouderen. Het is een bijzondere groep die je niet goed kunt instrueren. 'Je moet op je kamer blijven, anderhalve meter afstand', dat begrijpen de mensen niet goed", legt de burgemeester vanochtend uit op Radio M Utrecht.

Geen bezoek
Het is niet te zeggen hoe lang het woonzorgcentrum nog op slot blijft. De burgemeester maakt zich ernstig zorgen over de situatie. "Het virus is weer bij kwetsbare mensen terechtgekomen. Ik heb daar ook veel aandacht voor gevraagd afgelopen week. Jongeren worden niet ziek, maar het virus slaat over op een kwetsbare groep. Die kunnen wel erg ziek worden."

Er wordt onderzocht hoe de besmettingen hebben kunnen plaatsvinden. "De verwachting is dat iemand het virus heeft meegenomen", aldus FrŲhlich.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -