RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie en BOA's niet blij met mogelijke maatregelen horeca

PROVINCIE UTRECHT - Politievakbond ACP en de Nederlandse BOA Bond zijn niet blij met het voornemen om de horeca eerder te laten sluiten. Gisteren lekten plannen uit met nieuwe regionale maatregelen. Na middernacht mag er niemand meer naar binnen in cafés en om 1.00 uur 's nachts moet de zaak leeg zijn. Ook mogen er maximaal vijftig bezoekers binnen, volgens de uitgelekte plannen. Nu is dat nog honderd.

"We voorzien grote problemen", zegt woordvoerder Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP tegen het ANP. "We hebben niet voldoende capaciteit om deze regels te handhaven. Maar zelfs als we ze wel kunnen handhaven, verplaatst het probleem zich naar buiten." Daar zou het volgens Van de Kamp dan helemaal onoverzichtelijk worden. "Er is gedronken en in combinatie met onbegrip kan dat al snel uit de hand lopen. Het is gewoon niet te doen."

Van de Kamp maakt zich zorgen. "Er is geen draagvlak meer voor dit soort maatregelen. En het werkt alleen als mensen de regels accepteren en we erop kunnen handhaven."

Probleem verplaatsen
Ook de Nederlandse BOA Bond ziet niets in de voorgenomen maatregelen. "Wat gaat het opleveren?", vraagt voorzitter Ruud Kuin zich af. "Zo'n maatregel moet logisch zijn, wil het werken. De mondkapjes in het openbaar vervoer bijvoorbeeld: dat snapt iedereen. De meeste mensen houden zich aan de regels en dan is het ook goed te handhaven. Het eerder sluiten van de horeca verplaatst het probleem naar buiten en naar thuis. Dus wat draagt het bij?"

De nieuwe regels worden vanavond tijdens een persconferentie om 19.00 uur toegelicht. Wellicht volgen er nog meer (regionale) maatregelen. De afgelopen drie dagen werden recordaantallen besmettingen gemeld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid voerde donderdag al overleg met de betrokken veiligheidsregio's.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -