Instellingen

Honderden tips over drama Apeldoorn

APELDOORN/DRIEBERGEN - De politie heeft ongeveer 750 tips binnengekregen over de mislukte aanslag van Karst T. op leden van
het Koninklijk Huis op Koninginnedag.
Ook hebben mensen ongeveer 165 foto's en een tiental filmpjes op de speciaal voor deze gelegenheid ingestelde website geüpload. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Driebergen vrijdag gemeld.
Het onderzoek van politie en justitie is aangemerkt als een 'zaak van nationaal belang'. Hoewel T. afgelopen nacht is overleden, gaat het onderzoek onverminderd door, aldus het KLPD. Er werken 250 mensen van de Nationale Recherche aan de zaak. Zij worden hierbij ondersteund door verschillende andere diensten van het KLPD en ook wordt samengewerkt met de regiopolitie Noord-Oost-Gelderland.
Het doel van het omvangrijke onderzoek is om zo zorgvuldig mogelijk een compleet beeld van het drama te reconstrueren. Dat gebeurt mede met het oog op de belangen van de slachtoffers en hun familie, stelt het KLPD.
"Alle mogelijkheden, variërend van een eenmansactie tot een geplande actie met meerdere betrokken, wordt onderzocht", laat de politie weten. "Hoewel er voor dit laatste scenario momenteel nog geen aanwijzingen zijn, is het onderzoek nog niet zover dat de Nationale Recherche nu al mogelijkheden wil uitsluiten."
In de woning van T. in Huissen zijn donderdagmiddag tijdens een huiszoeking geen wapens of explosieven gevonden. Ook zijn er inmiddels enkele tientallen getuigen ondervraagd. Verder wordt onder meer onderzoek gedaan naar het voertuig dat T. gebruikte, de door hem afgelegde route en zijn fysieke gesteldheid op het moment van de aanslag.
De Nationale Recherche zoekt verder nog mensen die beelden van de door T. gebruike zwarte Suzuki Swift hebben, vlak voordat die inreed op het publiek. Getuigen die over zulke beelden beschikken roept de politie op om zich te melden op telefoonnummer 0800-6070 of bij Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Mensen kunnen hun beelden uploaden op de website www.nationale-recherche.nl/upload.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.