Jubileumeditie Bring your own beamer verlicht de Utrechtse binnenstad

Bring Your Own Beamer.
Bring Your Own Beamer. © RTV Utrecht
UTRECHT - Voor de tiende keer wordt Bring your own beamer georganiseerd. De jubileumeditie ziet er dit jaar wel anders uit dan voorgaande jaren. Vanwege corona verhuist het videoproject van binnen in een hal naar buiten.
Het evenement speelt zich door de hele binnenstad van Utrecht af. Op tien locaties worden grote beamers klaargezet om er willekeurige projecties op te maken. Tegen het Stadhuis, het Centraal Museum en nog veel meer plekken.
Beamers projecteren door de hele binnenstad.
Beamers projecteren door de hele binnenstad. © RTV Utrecht
Zo'n veertig artiesten zullen hun live performances, visuals en andere creatieve vormen van projectie laten zien. De beamers staan er overigens voor iedereen. Wat er geprojecteerd wordt, wordt niet gecurateerd. De organisatie zorgt er alleen voor dat er faciliteiten zijn en dat de coronaregels worden nageleefd. Dus naast de veertig artiesten kan iedereen zijn eigen zaken projecteren.
De bedoeling is dat je een wandeling door de stad maakt om de verschillende projecties op de verschillende gebouwen te zien. Je kunt natuurlijk ook gewoon op een terrasje zitten en blijven kijken naar de verlichte schouwspelen op de verschillende gebouwen. Bring your own beamer is op zaterdag 26 september vanaf 19.30 uur door de hele binnenstad.
Jubileumeditie Bring your own beamer verlicht de Utrechtse binnenstad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.