'Provincie-ambtenaren bleven gedeputeerde Strijk dubbele vergoeding betalen'

© Provincie Utrecht (bewerking door RTV Utrecht)
PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse gedeputeerde Robert Strijk heeft bijna negenduizend euro aan onterecht ontvangen vergoeding terugbetaald aan de provincie. Dat meldt de Telegraaf. De krant stelde vragen die bij de provincie Utrecht hebben geleid tot een onderzoek naar alle collegedeclaraties.
Strijk ontving volgens de Telegraaf een dubbele vergoeding voor zijn woonlasten. Hij zou er intern wel melding van hebben gemaakt, maar de ambtelijke organisatie bleef betalen. "Ze hadden meerdere keren kunnen controleren dat een aantal dingen niet op orde is", tekende de krant op uit zijn mond. De gedeputeerde Financiën zou vanmiddag een excuusbrief aan Provinciale Staten hebben gestuurd.
De Telegraaf schrijft dat Strijk maandelijks 1610,90 ontving terwijl hij in Utrecht woonde en in Leiden - waar hij nog een koophuis had - stond ingeschreven. De vergoeding van in totaal 8823,29 was niet alleen onterecht. Ook liep die enkele weken te lang door. Volgens Gedeputeerde Staten treft Strijk zelf geen blaam, omdat hij geen informatie heeft achtergehouden, aldus de Telegraaf.
De provincie kondigt in de krant een onderzoek aan dat wordt geleid door de commissaris van de koning. Die neemt alle onkosten en declaraties van de bestuurders nog eens onder de loep en analyseert het declaratieproces. Ook moeten er interne controlemaatregelen komen om de procesgang te verbeteren. Eind oktober worden Provinciale Staten ingelicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.