Teleurstellende seizoenstart FC Utrecht tegen VVV

Ramselaar na een van de vele gemiste kansen
Ramselaar na een van de vele gemiste kansen © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht is het nieuwe voetbalseizoen teleurstellend begonnen. De ambitieuze club van eigenaar Frans van Seumeren moest vrijdag bij VVV-Venlo met een gelijkspel genoegen nemen: 1-1. Utrecht kwam vorig weekeinde nog niet in actie, omdat het thuisduel met AZ werd uitgesteld om de Alkmaarders langer rust te geven in aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Dinamo Kiev.
VVV - FC Utrecht met commentaar van René van den Berg
VVV, dat sinds dit seizoen weer op natuurgras speelt, kwam al vroeg op voorsprong. Na een goede voorzet van Georgios Giakoumakis, met de buitenkant van zijn voet, werkte Guus Hupperts de bal bij de eerste paal knap binnen. Justin Hoogma mocht zich die treffer aanrekenen. De verdediger liet Hupperts gemakkelijk bij hem weglopen. De Griek Giakoumakis was vorige week tegen FC Emmen (3-5 winst) al belangrijk voor VVV.
Klaiber maakt gelijk namens FC Utrecht
Klaiber maakt gelijk namens FC Utrecht © Orange Pictures
De gelijkmaker viel na rust. Na een prima pass van Mimoun Mahi, door het hart van de verdediging, passeerde Sean Klaiber doelman Thorsten Kirschbaum van dichtbij. Mahi was zelf nog dicht bij het winnende doelpunt, maar Kirschbaum tikte de bal na een kopbal net onder de lat weg.