RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gewapend met prikstok wordt in de hele provincie zwerfafval geraapt op World Cleanup Day

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Je kunt ze vandaag overal in de provincie tegenkomen: vrijwilligers die gewapend met een prikstok of grijper zwerfafval opruimen. Ze doen mee aan World Cleanup Day.

In de regio Utrecht wordt op tientallen plekken meegedaan aan de actie. Het gaat om bedrijven, organisaties, scholen, sportclubs maar ook buren of andere betrokkenen die zich hebben aangemeld.


Ook in de rest van Nederland én ver daarbuiten wordt meegedaan aan de actie. In totaal wordt in meer dan 180 landen zwerfafval opgeruimd tijdens World Cleanup Day.


In Utrecht wordt onder meer afval geraapt door vrijwilligers van Elevation Events. Normaal organiseert deze organisatie festivals in bijvoorbeeld de Voorveldse polder of de Ruigenhoekse polder. Maar nu lopen ze er met prikstokken en grijpers rond om afval op te ruimen.

 In de hele provincie gingen vrijwilligers op pad om zwerfafval te rapen In de hele provincie gingen vrijwilligers op pad om zwerfafval te rapen | Foto: Van Hilten Media

"We vinden het belangrijk om de natuurgebieden waar we gebruik van maken, schoon te houden", zegt Robin Sandifort van Elevation Events. "We hebben er daarom voor gekozen schoon te maken in de gebieden waar onze festivals zijn."


Naast dat het opruimen zelf van belang is, zit er ook een preventief karakter aan de actie. "We zijn vanmorgen begonnen met een klein stukje vertellen over dat naast opruimen het ook belangrijk is dat jet niet de veroorzaker bent van afval. We doen er ook bij onze festivals alles aan om afval zoveel mogelijk te beperken", zegt hij.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -