RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Motorrijders protesteren tegen afsluiting dijkwegen

HARMELEN - Naar verwachting gaan honderden motorrijders zondag de weg op om te protesteren tegen de afsluiting van dijkwegen door gemeenten. Dit jaar zijn al meerdere weggetjes tot verboden gebied verklaard voor motoren omdat omwonenden, fietsers en wandelaars last zeggen te hebben van de herrie en het gevaarlijke rijgedrag.

De bikers houden vanaf De Meern in Utrecht een tourtocht als protest, omdat ze vinden dat ze worden gediscrimineerd ten opzichte van automobilisten die wel op de dijken mogen rijden. Ze rijden in colonnes van steeds vijftig motorrijders over onder meer de A12 en de N14.

De organisatie noemde het afsluiten van de wegen eerder al pure discriminatie. "Doordat de overheid faalt in handhaven en het makkelijker vindt om wegen af te sluiten, benadelen ze een hele grote groep motorrijders die zich wel aan de regels houdt", zegt Igor Alveringh, een van de organisatoren van de tourrit. "Er is een kleine groep hardrijders die veel lawaai maakt, maar daar kan je niet een grote groep voor straffen."

In de provincie Utrecht is het motorverbod op bepaalde dijkwegen al jarenlang onderwerp van discussie. Zo stelde de gemeente Lopik een verbod in op de Lekdijk omdat omwonenden klaagden over ronkende motoren. Twee belangenverenigingen van motorrijders stapten naar de rechter, maar de rechtbank stelde de gemeente in het gelijk. Ook de Raad van State boog zich over de zaak en oordeelde eveneens dat het verbod terecht is.

De protestrit zou al begin augustus worden gereden, maar werd toen uitgesteld wegens extreme hitte. Op de dag van de geplande gemotoriseerde demonstratie liep het kwik op tot 35 graden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -