Vooral sigarettenpeuk massaal aangetroffen tijdens World Cleanup Day

© Van Hilten Media
PROVINCIE UTRECHT - Tijdens World Cleanup Day zijn in Nederland gisteren in totaal ruim 127.000 stukken zwerfvuil opgeraapt. Vooral weggegooide sigaretten werden door de deelnemende vrijwilligers massaal gevonden.
De sigarettenpeuk is daarmee bezig aan een opmars, na vorig jaar nog de zesde plaats te hebben ingenomen. Verpakkingen en blikjes staan op de tweede en derde plaats.
Daarbij waren vooral blikjes van Red Bull populair. De maker van energiedrank heeft dan ook de twijfelachtige eer om het meest aangetroffen merk afval te zijn. Marlboro en McDonalds vullen hier de top drie aan.
Plastic is opnieuw het meest gevonden materiaal. Vorig jaar vormde het nog 61 procent van alle materiaalsoorten, dit jaar zelfs 74 procent. Metaal en papier volgen daar met 12 procent en 11 procent ver achter.
Ook in de regio Utrecht werd op tientallen plekken meegedaan aan de actie. Bedrijven, organisaties, scholen, sportclubs maar ook buren of andere betrokkenen hadden zich voor de actie aangemeld. In heel Nederland deden bijna 40.000 mensen aan de actie mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.