RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw streep door carnaval: ook festiviteiten in Odijk en Harmelen afgelast

ODIJK - Het zou misschien eerder een verrassing zijn als carnaval wťl door zou gaan, maar de Rijnpinters balen er niet minder om: carnaval in Odijk wordt afgelast. "Met pijn in het carnavalshart" heeft de vereniging besloten om de festiviteiten te schrappen. "De gezondheid van onze leden en bezoekers zetten wij ten alle tijden op de eerste plaats", laat de organisatie weten.

Ook carnavalsvereniging De Kwakbollen uit Harmelen blaast alle carnavalsactiviteiten af. "Het mag duidelijk zijn dat er binnen de huidige coronaregels geen ruimte is voor een uitbundig carnavalsfestijn", aldus de vereniging.

Online festiviteiten
Online wordt er wel het een en ander georganiseerd. Carnavalsvereniging de Rijnpinters laat weten: "Dit betekent natuurlijk niet dat onze digitale kanalen op zwart gaan de komende maanden. Op data waarop wij onze gebruikelijke festiviteiten zouden hebben, zullen wij teruggrijpen naar beelden uit het verleden om het gevoel toch warm te houden."

Onder andere Montfoort, IJsselstein en Wijk bij Duurstede maakten eerder bekend de festiviteiten te annuleren. Al sinds de zomer worstelen veel verenigingen met het besluit of de carnaval wel door moet gaan. Veel verenigingen organiseren in elk geval online activiteiten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -