Burgemeester doet dringende oproep aan supermarkten: 'Scherp maatregelen aan'

© RTV Utrecht
VIJFHEERENLANDEN - "Zorg voor een schoon winkelmandje of -karretje, wijs klanten op anderhalve meter afstand en zorg voor zo veel mogelijk éénrichtingverkeer in de winkel." Dat is de oproep van burgemeester Sjors Fröhlich aan alle supermarkten in zijn gemeente Vijfheerenlanden. "We moeten dit echt met zijn allen weer verbeteren."
Fröhlich doet de oproep omdat hij merkt dat de maatregelen verslappen. "Vooral bij grotere supermarkten zien we dat het te vaak niet goed gaat. Gebruikte mandjes en karretjes worden niet meer gescheiden van de schoongemaakte. Ook worden klanten niet meer gewezen op de maatregelen."

Noodzakelijk

De burgemeester erkent dat het niet gemakkelijk is voor de supermarkten. "Ik realiseer me zeer goed dat dit een extra inspanning van u vraagt. Toch is het noodzakelijk om dit te doen. Alleen wij zelf zijn in staat om het virus terug te dringen door ons beter te houden aan de maatregelen."
Ook benadrukt Fröhlich dat de verantwoordelijkheid bij supermarkten ligt. "Durf klanten erop aan te spreken. Alleen zo krijgen we corona er weer onder."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.