RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huizenprijzen met 8,2 procent gestegen

UTRECHT - Koopwoningen in Nederland waren in augustus 8,2 procent duurder dan een jaar eerder. Het is de grootste landelijke prijsstijging in ruim anderhalf jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is sprake van een stijgende trend. De gemiddelde woningprijs ligt volgens het CBS nu zo'n 51 procent hoger dan tijdens het dieptepunt ruim zeven jaar geleden.

Er werden vorige maand in heel Nederland 19.034 woningtransacties geregistreerd, bijna 3 procent minder dan een jaar terug. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn bijna 148.107 woningen gewisseld van eigenaar, ruim 5 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

In de provincie Utrecht zijn in augustus 1496 woningen verkocht. Dat is een daling van 5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het verkooprecord stamt uit december 2014. Toen wisselden 2101 huizen van eigenaar.In de provincie Utrecht stegen de huizenprijzen in het tweede kwartaal met 7,4 procent, in de stad Utrecht met 8,9 procent. In de drie andere grote steden stegen de prijzen minder hard: Amsterdam 5,3 procent, Den Haag 7 procent en Rotterdam 7,8 procent. De huizenprijzen over het derde kwartaal zijn volgende maand bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -