Proces zeilbootmoord uitgesteld, want rechter moet coronatest doen

© RTV Utrecht / Riks Ozinga
PROVINCIE UTRECHT - De rechtbank in Utrecht stelt de behandeling van de "zeilbootzaak" een paar dagen uit, omdat een van de rechters die de zaak zou behandelen maandag een coronatest moet ondergaan.
Het proces zou morgen beginnen, maar dat is nu verplaatst naar donderdag. Dan is er voldoende tijd om de rechter te vervangen, mocht de test positief uitpakken, aldus een woordvoerder van de rechtbank.
De zeilbootzaak draait om een 65-jarige man uit Utrecht, die ervan wordt verdacht dat hij in 2015 zijn vrouw heeft vermoord aan boord van hun zeiljacht in het Caribisch gebied. De vrouw stierf door verwurging en stompletsel. De Utrechter zegt dat hij onschuldig is. Volgens hem zijn hij en zijn vrouw aan boord overvallen door piraten.
Omdat de belangstelling voor de zaak groot is, maakte de rechtbank vorige week al bekend dat de rechtszitting via een livestream te volgen is. De zittingszaal is vanwege de coronamaatregelen te klein om alle belangstellenden te herbergen. Het proces is nu op donderdag en vrijdag, aldus de rechtbank.
Misdaadjournalist John van den Heuvel dook een paar jaar geleden in de zaak met familieleden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.