RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Foutje van de VRU: actieplan corona alleen voor studenten(sport)clubs en niet alle verenigingen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Niet alle sportclubs in Utrecht hoeven met een actieplan te komen om te laten zien hoe zij de verspreiding van corona gaan bestrijden. Dat blijkt uit navraag van RTV Utrecht over de precieze invulling van de vrijdag afgekondigde extra coronamaatregelen. Die zijn gericht op sport-, studie- en gezelligheidsverenigingen voor studenten, maar dat laatste woord was de VRU even vergeten. Dit tot verwarring van bijvoorbeeld sportverenigingen in de stad die dachten dat zij ook met een plan moesten komen.

Vrijdag werd onthuld dat de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) in gesprek zou gaan met verenigingen waar veel jonge mensen bij zitten om het stijgende aantal besmettingen in met name de stad Utrecht tegen te gaan. Maar die eis geldt dus voor verenigingen gericht op studenten. Waarnemend burgemeester Peter den Oudsten is met die clubs in gesprek om regels op te stellen om het aantal besmettingen te verminderen, aldus de VRU.

Het is dus niet zo dat bijvoorbeeld ook alle sportclubs met een actieplan moeten komen. En dat zal tot opluchting leiden bij veel sportverenigingen. Die hadden geen idee wat er van ze werd verwacht. "We zijn al sinds de zomer bezig alles goed te laten verlopen. Er staan hekken met banners en er staan vrijwilligers om de gasten te registreren. Het wordt elke week een stukje beter", vertelt Engel Koolhaas, penningmeester bij SV Kampong.

Sportclubs Utrecht hoeven nog niet met actieplan corona te komen


Dat de Veiligheidsregio mogelijk een actieplan wilde zien, verraste Koolhaas dan ook. "Er zijn de nodige appjes tussen de bedrijfsleiders gestuurd", vertelt hij. "We willen juist in gesprek met de gemeente. We huren deze sportvelden van ze. Hoe mooi zou het zijn als ze ons helpen de hoeveelheid mensen in goede banen te leiden. Of ons ondersteunen met matrixborden of boa's. Nu moeten we op eigen kosten beveiligers inhuren."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -