Hans de Goeij uit Vianen is nu een van de zeven meesterslagers van Nederland

© RTV Utrecht
VIANEN - Slager Hans de Goeij uit Vianen heeft vanavond de kroon op zijn werk gezet: hij mag zich officieel meesterslager noemen. De vleesexpert uit Vianen voegt zich bij een illuster gezelschap. In Nederland zijn er maar zeven mensen die deze titel mogen dragen.
Voor De Goeij is de eretitel een erkenning van zijn kennis en kunde in het vak dat hij al 40 jaar uitoefent. En het is een opluchting, want het verkrijgen van de titel is niet makkelijk. Er zit een meesterproef aan vast waarbij een kandidaat alles moeten laten zien wat hij of zij in huis heeft. De Goeij: "We hebben moeten slachten, vlees bewerken, worst maken, paté maken, traiteurproducten maken. Eigenlijk alles dat in de slagerij gebeurt om het in de winkel te krijgen, hebben we moeten laten zien en door een vergrootglas laten beoordelen."
Hans uit Vianen wil meesterslager worden
In heel Nederland zijn er nu zeven meesterslagers, maar De Goeij is de enige in de provincie Utrecht. Voor wie naar zijn slagerij in Vianen afreist voor een stukje vlees, heeft hij wel een tip: "Ik vind dat we in de worstenmakerij hele mooie producten maken met een eigen smaak. We zijn tot acht keer toe landskampioen geworden met onze ossenworst en ook onze grillworst is een hardlopend artikel. Dat zijn producten waar we blij mee zijn en trots op zijn."
De Goeij (midden) met zijn nieuwe diploma
De Goeij (midden) met zijn nieuwe diploma © Feike Faase

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.