RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts Kamerlid Pia Dijkstra verlaat Binnenhof

UTRECHT - D66-Kamerlid Pia Dijkstra (65) uit Utrecht komt na de verkiezingen niet meer terug in de Tweede Kamer. "Rond die tijd krijg ik AOW. Dan is het tijd voor een nieuwe generatie. En ik wil zelf weer baas zijn over mijn tijd", zegt ze in de Volkskrant.

Dijkstra, voormalig nieuwslezer bij het NOS Journaal, zit al tien jaar in de Kamer. Ze is vooral bekend van de Donorwet en haar initiatief voor een wet 'Voltooid leven', die voorziet in levensbeŽindiging voor mensen die hun leven voltooid achten. De Donorwet is 1 juli van dit jaar ingegaan. Die houdt in dat iedere Nederlander van 18 jaar automatisch orgaandonor is, tenzij hij of zij aangeeft dat niet te willen.

Dijkstra vertelt in de krant ook dat ze na de moord op Els Borst in Bilthoven voorzichtig is geworden. Ze kijkt terug met gemengde gevoelens op haar jaren in de Kamer. "We zijn in het afgelopen decennium ongelooflijk verhard."

Ook D66-minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) staat niet op de kieslijst van D66. Hij heeft zich niet gekandideerd, liet hij gisteravond weten de talkshow Op1.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -