Uitgehongerde kittens ontdekt onder systeemplafond: 'Ze jankten echt heel hard'

WOUDENBERG - In het buitengebied van Woudenberg zijn twee kittens van tien dagen oud ontdekt. Ze zaten onder een systeemplafond van een boerderij.
Het gebouw wordt bijvoorbeeld bezocht door schoolklassen, maar er zijn niet altijd mensen aanwezig zijn. Zo kon het gebeuren dat de beestjes niet meteen zijn opgemerkt. Uiteindelijk maakten de kittens zoveel lawaai, dat er alarm werd geslagen en de beestjes werden ontdekt.
"Ze gilden en jankten echt heel hard. De eigenaar van het pand heeft ze in een bak met stro naar buiten gebracht en gezorgd dat de moeder ernaartoe ging", vertelt Irma Tijssen van Dierenambulance Woudenberg, die zich ontfermde over de uitgehongerde beestjes.

Couveuse

De kittens zijn opgewarmd in de ambulance en vervolgens ondergebracht bij Wendy van der Steen van dierenopvang Amerongen. "Ze hebben hier geplast, gepoept en het eerste flesje zit erin", laat zij weten. "Nu zijn ze in diepe slaap in de couveuse om verder op te warmen. De rust is terug."
De kittens piepen nog behoorlijk, maar ze maken het goed

Baasje

De twee kittens worden de komende tijd ontvlooid en ontwormd en krijgen de benodigde vaccinaties en flesvoeding. Na tien weken zijn ze klaar om naar een baasje te gaan via Dierentehuis Zeist. Van der Steen sluit niet uit dat er nog een kitten is uit hetzelfde nest. "Bij Dierentehuis Zeist is een soortgelijke katje binnengebracht met dezelfde leeftijd en afkomstig uit dezelfde omgeving. Het zou kunnen dat die van dezelfde moeder is. Dat wordt nog uitgezocht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.