RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nazomer bijna voorbij, herfstweer in aantocht

UTRECHT - De astronomische herfst begint vanmiddag om 15.31 uur en dat is al snel te merken. De komende dagen maakt het nazomerweer geleidelijk plaats voor herfstweer, meldt Weeronline. De kans op buien neemt vanaf morgen toe en de temperatuur gaat omlaag. Vandaag is het nog een graad of 24 in de regio Utrecht, maar vanaf vrijdag moeten we het doen met maxima van rond de 15 graden.

De weersomslag is enkele uren na het begin van de astronomische herfst al te zien. Vanuit het westen drijven enkele wolkenvelden binnen en morgen overdag neemt de bewolking verder toe. Ook stijgt de kans op enkele buien en wordt het wat koeler met een graad of 22 in Midden-Nederland.

Donderdag wordt het met maximaal 18 graden in Utrecht en zijn er weer buien. Vrijdag is de herfst goed merkbaar. Het wordt dan een graad of 15. Vooral in de kustprovincies is er kans op stevige buien met onweer, hagel en veel regen in korte tijd. Ook steekt er een harde noorden- tot noordwestenwind op wat het herfstbeeld compleet maakt.

In het midden, oosten en zuidoosten is het vrijdag veelal droog, maar ook daar is nog wel een enkele bui mogelijk. In het weekend blijft het buiig, koel en herfstachtig met veel wind. De meeste regen valt in de kustprovincies. Na het weekend wordt een terugkeer van het mooie nazomerweer niet meer verwacht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -