RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse vader zeven jaar de cel in voor verdrinkingsdood zoontje

UTRECHT - De 40-jarige Paul den B. uit Utrecht is veroordeeld tot zeven jaar cel voor doodslag op zijn zoontje Sven, die in december vorig jaar verdronk in het Noord- Willemskanaal bij Ubbena in Drenthe. Het 3-jarige kind viel in het donker vanaf de oever van het kanaal in het water.

Volgens de rechtbank bracht Den B. het jongetje 'zonder redelijk doel' naar een donkere, afgelegen plek, onder het viaduct bij het kanaal tussen Tynaarlo en Ubbena. Hij wilde de peuter naar eigen zeggen in het water laten plassen. Op de steile oever hield hij niet het handje van zoon vast en toen het jongetje erin viel, deed hij niet genoeg om hem snel te redden, vindt de rechtbank. Ook sprong hij niet gelijk in het water en belde hij pas minuten later 112.

Toen hulpverleners het jongetje eruit haalden, had hij naar schatting 53 minuten in het water gelegen. Hij liep ernstig hersenletsel op en overleed op 31 december. Door zijn gedrag heeft Den B. volgens de rechtbank bewust het risico genomen dat zijn zoon zou overlijden.

Den B. had op het moment dat zijn zoontje in het water terechtkwam een vechtscheiding achter de rug. Met veel moeite was een omgangsregeling tot stand gekomen. Op de bewuste dag had hij zijn zoontje voor het eerst voor acht uur onbegeleid onder zijn hoede.

Behalve voor doodslag is Den B. veroordeeld voor het onttrekken van het kind aan het wettig gezag. Ook is volgens de rechtbank bewezen dat hij zijn ex-vrouw in 2019 maandenlang heeft gestalkt. Omdat dat niet voor het eerst is, heeft de rechtbank hem een contactverbod van vijf jaar opgelegd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -