RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weer sterke toename aantal coronabesmettingen, ook in provincie Utrecht

BILTHOVEN - Utrecht is een van de provincies met het hoogste aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen week. In totaal zijn er in Nederland sinds vorige week dinsdag 13.471 mensen positief getest op het virus. Voor de derde week op rij is er een sterke toename in het aantal besmettingen.

Utrecht is samen met Groningen en Noord- en Zuid-Holland een van de provincies met de grootste toename in het aantal besmettingen. De meeste besmettingen zijn te vinden in de leeftijdscategorie 20 tot 29 jaar, maar in alle leeftijdsgroepen stijgt het aantal positieve gevallen.

Het aantal Nederlanders dat door corona in het ziekenhuis belandde, steeg afgelopen week met 220. Verpleegafdelingen namen 350 coronapatiŽnten op, tegen 144 de week ervoor. Het aantal opnames op de intensive cares steeg van 27 naar 53. Het RIVM meldt 33 sterfgevallen, vorige week waren dat er 14.

Provincie


In de provincie Utrecht zijn 1127 nieuwe besmettingen geconstateerd. Ook zijn er acht nieuwe ziekenhuisopnames en drie sterfgevallen gemeld in de provincie.

De drie overledenen in de provincie komen allemaal uit Leusden. In Utrecht, Lopik en Vijfheerenlanden zijn relatief de meeste nieuwe besmettingen geconstateerd. Op de kaart hieronder zie je de cijfers per gemeente.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -