RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe tegenslag geplaagde NRU: mogelijk te weinig budget voor enkele onderdoorgang

UTRECHT - Opnieuw een tegenslag voor de Noordelijke Rondweg Utrecht (NRU). De kans dat de voorkeursvariant van de NRU doorgang vindt wordt alsmaar kleiner, nu eigenlijk zo goed als duidelijk wordt dat er geen extra budget komt. In het eerste plan moesten er drie onderdoorgangen komen, nu lijkt het erop dat er zelfs niet genoeg geld is voor één onderdoorgang.

De NRU is het noordelijk deel van de ring om Utrecht, tussen de A27 en de A2, dat binnen de gemeentegrenzen van Utrecht ligt. De verkeersdruk op de NRU zorgt vaak voor files en overlast voor weggebruikers en bewoners van de naastgelegen wijk Overvecht.

Doel van de vernieuwing van de NRU is het verbeteren van de bereikbaarheid, de leefbaarheid in Overvecht en de oversteekbaarheid van de weg voor fietsers en voetgangers. In 2014 is de voorkeursvariant voor het ontwerp van de NRU vastgesteld: 2 x 2 rijstroken, een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en drie ongelijkvloerse kruisingen.

Eerder werd al duidelijk dat de drie ongelijkvloerse kruisingen er niet konden komen. Nu schrijft het college in een brief aan de raad dat ook de variant met slechts één onderdoorgang financieel niet haalbaar lijkt.

In mei dit jaar bleek al dat het voor het project tientallen miljoenen euro's extra nodig zijn en dat er daarom ook werd nagedacht over een "alternatieve oplossing". Ondertussen kijkt de gemeente ook of er mogelijkheden zijn voor extra budget, maar het Rijk heeft al laten weten dat de kans op een extra bijdrage aan de NRU "zeer klein tot nihil" is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -