RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

1,2 miljoen euro uitgekeerd uit coronafonds voor zorgverleners en nabestaanden


UTRECHT - Het speciale coronafonds voor mensen die werken in de zorg en ernstig ziek zijn geworden door hun hulp aan patiŽnten, heeft inmiddels 1,2 miljoen euro uitgekeerd. Het geld is gegaan naar dertig zorgverleners die op de intensive care terecht kwamen en naar de nabestaanden van zes overleden zorgverleners, maakte de stichting vandaag bekend.

De Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) is een initiatief van twee chirurgen van het UMC Utrecht, Sander Muijs en Marijn Houwert. Eerder vertelden zij bij RTV Utrecht over hun plan.

Miljoenen verzameld voor zorgverleners met corona.


Het biedt financiŽle ondersteuning aan zorgverleners die door hun werk "in de frontlinie" van de coronazorg zelf ernstig ziek zijn geworden en aan nabestaanden van zorgverleners die zijn overleden aan het virus. De uitkering bedraagt 30.000 of 50.000 euro.

Er zijn tot nu toe 49 aanvragen binnengekomen, waarvan er 36 zijn afgehandeld, meldt het ZWiC. De stichting verwacht dat ook de komende periode aanvragen binnen blijven komen. Het fonds wordt gevuld met donaties van bedrijven en andere organisaties. Inmiddels is er 4,1 miljoen euro binnen, en omdat het kabinet het bedrag verdubbelt is er ruim 8 miljoen euro beschikbaar in de stichting, aldus ZWiC.

Rob Kok van Stichting Zorg na Werk In Coronazorg over de 1,2 miljoen euro die is uitgekeerd


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -